PERSBERICHT

Jonge debuutschrijver valt in de prijzen

Ole van Vredendaal (14 jr) uit Breukelen heeft op vrijdag 22 maart voor zijn boek 'Van de kaart' van uitgeverij Boekscout-Yo! de aanmoedigingsprijs van € 150,- ontvangen. Voor de schrijversprijs BoekGoud 2012 was de Top 5 van beste boeken geselecteerd uit de 200 boeken die de uitgeverij voor jongeren (10-15 jaar) in 2012 uitgaf.

Prijsuitreiking
In het kader van de Boekenweek werden de winnaar van de hoofdprijs (€ 500,-) en aanmoedigingsprijs (€ 150,-) op 22 maart tijdens een spannende bijeenkomst in Theater Idea in Soest bekendgemaakt.
Ole presenteerde in december 2012 zijn debuut tijdens een feestelijke boekpresentatie bij Boekhandel Van Kralingen. Speciale gast was de burgemeester van Stichtse Vecht die het eerste exemplaar in ontvangst nam.

IMG_4307
Alle genomineerden (jeugd en volwassenen)

Uit het Juryrapport:
‘Je hebt een heel leuk, maar vooral ook erg origineel verhaal geschreven. Het beschrijft een merkwaardig dorp met als het even kan, nog merkwaardigere personen. Dit bizarre maakt het boek erg origineel, maar houdt ook de aandacht van de lezers vast, zeker wanneer een ‘normaal’ gezin in het dorp komt wonen.’ Ook de reacties van jonge lezers zijn zeer enthousiast, verschillende kinderen uit groep 7 of 8 houden hun boekbespreking op school over ‘Van de kaart’. De hele recensie van de jury vind je
hier!

Hoe reageerde Ole?
‘Ik was heel erg zenuwachtig tijdens de prijsuitreiking. Het was een leuke maar lange avond, omdat ook de prijzen in de categorieën van volwassenen werden uitgereikt. Maar ik ben heel blij met de aanmoedigingsprijs en vond het ook een hele eer om uit de Top 5 op de tweede plek te eindigen.’

IMG_4280
IMG_4294

IMG_4284

IMG_4289

IMG_4276

IMG_4271