Mijn boek is genomineerd voor de prijs BoekGoud 2012. Vandaag (28 februari 2013), ook nog op mijn verjaardag, ontving ik onderstaande mail van de juryvoorzitter! Spannend!!

Beste Ole,


Ik heb de eer jou te mogen meedelen dat de jury van BoekGoud 2012 jouw boek heeft geselecteerd voor de shortlist. Je bent hiermee doorgedrongen tot de Top 5 van beste boeken van 2012 die bij Boekscout YO! zijn uitgegeven. Van harte gefeliciteerd met deze prestatie!

Nu je met je boek op de shortlist bent geplaatst, komt de hoofdprijs binnen handbereik. Je dingt nu met nog slechts vier andere auteurs mee naar dat mooie bedrag van € 500!

Op 22 maart volgt de ontknoping. Dan wordt definitief bekend wie de winnaar is van BoekGoud 2012. Morgen zul je per post een formele uitnodiging ontvangen voor die bekendmakingsbijeenkomst, waarin dan ook alle gegevens staan. Daarbij vind je tevens een antwoordkaartje waarmee je ouders jullie komst kunnen bevestigen.

Nu jij een van de 5 kandidaten bent, is het erg belangrijk dat je je samen met (een van) je ouders bij die superspannende ontknoping aanwezig bent. Ik heb je een maand geleden, bij de bekendmaking van de longlist, al gevraagd die avond voor de zekerheid vrij te houden. Wat een mooie ontwikkeling voor jou dat je daar nu definitief onmisbaar bent.


We stellen de krant(en) die bij jou in de woonomgeving uitkomen, op de hoogte van jouw kandidatuur. Het kan zijn dat een redactie contact met je wil. Mocht dat zo zijn, dan laten we dat aan je ouders weten. 

Ik ben trots op je dat je deze top 5-status hebt verworven. Geniet ervan.

Ik heet je nu alvast, mede namens de jury, van harte welkom op 22 maart!

Vriendelijke groeten,
Boekscout YO!,
Lars Meiners, juryvoorzitter